Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Που είναι η νεολαία σήμερα;;; Ορθοδόξου ιερέως



 


Απορία..περί των νέων σήμερα ..

Βρε.... Που είναι η παλιά νεολαία... δυναμική, επαναστατική, θαρραλέα ... τρελή... ανατρεπτική έστω και με επιπόλαιο τρόπο.
Αντικαταστάθηκε απο τους υποταγμένους και φοβισμένους συμβιβασμένους και Μασκοφόρους νέους της εποχής μας.

Άραγε αν τώρα στα 15 προσκυνάνε στα 70 τι θα κάνουν;

Αν βέβαια ζήσουν μέχρι τότε με τα νεκροεμβόλια.

Από την αρχή αυτής της ιστορίας κοροϊδίας ..είχα πάντα αυτήν την απορία...δεν μπορούσα να εξηγήσω τον συμβιβασμό και την συμπόρευση των επαναστατικών νέων ..υποτίθεται ..όλα τα κατανόησα ...όλων την προδοσία την εξήγησα ...αυτή η νωθρότητα των νέων...που υποτίθεται δεν έχουν τίποτε να χάσουν και βράζει το αίμα τους ..δεν μπορούσα ..να εξηγήσω μέσα μου ..ακόμη και αυτό το ευτελές να πάνε να διασκεδάζουν τα βράδια που τους το έκοψαν.

Πώς το δέχθηκαν; Φοβάμαι πως υπάρχει και σε αυτό μια απάντηση συντριπτική και απογοητευτική . Οι νέοι μας καλοζωισμένοι έμαθαν να μην θέλουν να στερούνται τίποτε από ανέσεις ..βολεύτηκαν στα χρήματα του μπαμπά και στη χωρίς κόπο και μόχθο ζωή στις καφετέριες .και τα μπαρ...αυτό γίνεται τώρα τα τελευταία  30 χρόνια τουλάχιστον ..σπουδαγμένοι νέοι μακρυά όμως από τον κόπο του χωραφιού . Τον ιδρώτα και τον πόνο του σώματος.

Έγιναν νέοι του διαδικτύου ..όπου εκεί εξαντλούν κάθε αντίδραση και επαναστατική διάθεση που τους έχει απομείνει .. ιντερνετικά αγαπούν..ιντερνετικά.  Δουλεύουν ..ιντερνετικά σπουδάζουν ..ιντερνετικά επαναστατούν...όλα δυστυχώς ψεύτικα ..προσομοίωση της πραγματικότητας ...δεν γνωρίζουν πως να αντιδράσουν σε μια πραγματική απειλή της ελευθερίας και της προσωπικότητάς τους.

Νομίζουν ...ότι έχουν δεύτερη ζωή.  Σαν στα ηλεκτρονικά  παιχνίδια ..νομίζουν ότι θα εμφανιστεί κάποιος από ένα παράθυρο και θα τους ελευθερώσει. ...δεν κατανοούν πως πρέπει οι ίδιοι να αγωνιστούν ..ούτε το θέλουν .. προτιμούν όπως κλείνουν τον υπολογιστή ..να γυρίσουν αδιάφορα στην ψεύτικη αίσθηση που ζουν και να παραμυθιάσουν τον εαυτό τους ότι όλα είναι υπό τον έλεγχο μας...αρκεί να έχουμε διαδίκτυο και κοινωνικά σάιτ ..αρκεί να πούμε δυο τρεις αερολογίες σαν και εμένα καλή ώρα στο ίντερνετ.  

Έχω την αίσθηση ότι οι νέοι μας αν ποτέ αντιδράσουν θα είναι μόνο εάν τους κλείσουν το ίντερνετ.   Πράγμα βέβαια που δεν θα το κάνουν γιατί ξέρουν αυτοί που τα χειρίζονται πόσο αποχαυνώνονται οι νέοι μας...είναι εργαλείο το ίντερνετ χειραγώγησης και αποβλάκωσης ..όργανο με στόχο την ανελευθερία και τον ολοκληρωτισμό. Όλα θα τα απωλέσουμε...μόνο το ίντερνετ θα μείνει ..παρά μόνο όταν πλέον έχουν πετύχει το στόχο ...μόνο τότε θα το κλείσουν και αυτό. . βοήθεια μας.

Με πόνο και αγάπη...

Ένας ιερεύς

π. Β. Μ.






Σχόλιο ιστολογίου: Εδώ και δεκαετίες βάση σκοτεινού σχεδίου, τα σχολεία έχουν μεταλλαχθεί σε  ''μηχανές'' παραγωγής γενίτσαρων. Τα δε κατηχητικά (εκτός εξαιρέσεων) σε πολλές Μητροπόλεις έχουν καταργηθεί και αλλού λειτουργούν ως ''προτεσταντικές'' αγαπουλίστικες παραφυάδες και αναλόγως το φρόνημα του Μητροπολίτη και του ιερέως, που δεν έχει καμία σχέση με το Ορθόδοξο πατερικό πνεύμα.. Και φθάσαμε στο σήμερα.
Ευθύνη μεγάλη έχουμε και εμείς ως γονείς, δάσκαλοι, ιερείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά έναντι άλλων.

Το ''ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ'' επιτρέπει τον ελεύθερο σχολιασμό, διατηρεί όμως το δικαίωμα διαγραφής σε σχόλια που περιέχουν υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.

Το ιστολόγιο δεν συντάσσεται απαραιτήτως με τα σχόλια των αναγνωστών